蔬菜坊@武蔵小山 /Sosaibou in Musashi-koyama

日本語

カメラマン 赤尾昌則さん

店主のこだわりが一皿一皿に光る!

目黒不動尊にも近く、古きよき面影も残す武蔵小山で禅料理の名店として40年近く愛されてきた「蔬菜坊」。徹底して無添加にこだわった旬の素材を使用し、季節ごとの一期一会のコース料理を提供する。「ご主人のこだわりが素晴らしく、個性豊かな女将とのおしゃべりも楽しい。特に、鍋料理は絶品!」。お店特製の「禅鍋」は、仕込みに12カ月かけ、春夏秋冬の野菜を贅沢に調理した一皿だ。「食を通して自然と一体になり、優しい気持ちになってほしい」というご主人。禅の精神を味覚から触れられる。

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"正しい食物を摂ることが健康のもと"という信念から、野菜はすべて無農薬栽培
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甘さ・しょっぱさ・辛さ・苦味・酸味の味覚で構成されるメインディッシュは、すべて野菜で構成されている
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昭和の面影を色濃く残す、ディープな内観
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熱量高く料理について語ってくれるご夫婦。禅の精神から、サクラ耳の地域猫のお世話もしている

東京都目黒区目黒本町4の1の9
03−3710−4336
営業時間:18時〜24時
完全予約制
定休日:日曜

ENGLISH

English version of the article starts here.

The owner takes pride in every single dish!

The legendary Zen cuisine restaurant Sosaibou has been loved by people for forty years in the retro town of Musashi-koyama near Meguro Fudouson. They serve seasonal course menu using only the additive-free in-season ingredients. "The owner's dedication is amazing and it's also fun to chat with his eccentric wife managing front of house. Especially, their hot pot is splendid!" Their special Zen hot pot takes twelve months to prepare, and they use plenty of in-season vegetables. "I want the guests to connect with nature through my dishes and feel thoughtful," says the owner. You can feel the spirit of Zen on your tongue.

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The owner believes that "a healthy body comes from a healthy meal." All the vegetables are pesticide-free.
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The main dish is consisted of sweetness, saltiness, spiciness, bitterness, and sourness. It only uses vegetables.
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You can feel the intense sense of Showa era from the interior.
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The couple talk passionately about their dishes. To practice Zen, they also take care of the neutered stray cats in the area.

東京都目黒区目黒本町4の1の9
03−3710−4336
営業時間:18時〜24時
完全予約制
定休日:日曜

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